Announcements

PP:League Season 3 Review

Με την πρώτη εβδομάδα του CML (Community Matchup League) να έχει ήδη τελειώσει, τα προκριματικά για το surrogate να είναι λίγο περισσότερο από έναν μήνα μακριά, την Paragon κοινότητα να μπαίνει δυναμικά στον χώρο των MMO για χάρη του καινούργιου παιχνιδιού της Amazon “New World“, και το PP:League να ανοίγει τις πόρτες του σε μια αινιγματική, φρέσκια (και υπό νέα διεύθυνση πλέον) 4η σεζόν, όλοι μας είτε λίγο είτε πολύ, ανυπομονούμε να μάθουμε τι άλλο μας κρύβει η επόμενη μέρα αυτής της κοινότητας υπό το όνομα Paragon Phoenix. Προτού όμως τα μυαλά πίσω από όλη αυτή την δουλειά μας αποκαλύψουν τι ακριβώς μας περιμένει στο “αύριο”, ας κάνουμε όλοι μαζί μια γενναία βουτιά προς το “χθες” και ας θυμηθούμε όλα, ή τουλάχιστον σχεδόν όλα, όσα συνέβη μέσα σε μια διάρκεια περίπου ενός χρόνου σε αυτήν την εμβληματική 3η σεζόν που σιγά-σιγά μας αποχαιρετά. Είμαι ο 10Percent και αυτό είναι το πρώτο μου άρθρο, enjoy:

~Όπως όλες οι χρονιές, έτσι και η προηγούμενη, άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που διαθέτουμε ώστε να βοηθήσουμε τους καινούργιους, άλλα και τους παλιούς, παίκτες να συστηθούν με τους Captains των ομάδων όπου βρίσκονται σε μια διαρκεί αναζήτηση ταλέντων ώστε να εμπλουτίσουν, να ανανεώσουν (ή/και να κλείσουν τρύπες από) το ρόστερ τους, το γνωστό σε όλους μας CML, με την μικρή διαφορά ότι το περσινό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα (σε συμμετοχές) που είχε διοργανώσει μέχρι τότε η κοινότητα, καθώς αποφασίστηκε να αρθεί ο, μέχρι τότε, περιορισμός όπου δεν επέτρεπε σε άτομα από Gold division και κάτω να λάβουν μέρος, προμηνύοντας έτσι την δημιουργία μιας τρίτης λίγκας εν ονόματι Academy League (όπου όλος παραδόξως σύμφωνα με το όνομα που της έδωσαν δεν απαρτιζόταν, μέχρι και φέτος τουλάχιστον, μόνο από ακαδημίες άλλα και από αυτόνομες ομάδες), ταυτόχρονα, ο “Παραγώνιος Φίνιξ” άνοιξε τα φτερά του και έδωσε την ευκαιρία σε πολλά και νέα μέλη να εισέλθουν στα πρωταθλήματα του, περνώντας έτσι ένα από τα πρώτα στάδια “μετάλλαξης” από κλειστή σε ανοιχτή κοινότητα.

~Eφόσον λοιπόν ολοκληρώθηκε και το εν λόγο CML, και αφού έγινε το επικείμενο draft των παικτών που πήραν μέρος με τον κάθε Captain να αποφασίζει αν θα εμπλουτίσει ή όχι το ρόστερ του, είχε φτάσει πλέον η ώρα για τα προκριματικά των Prime, Surrogate και Academy League ώστε να διαχωρίσουμε κάθε ομάδα, είτε ήταν από τις παλιές και γνώριμες για εμάς είτε ήταν από τις νεοσύστατες/νεο-επελθούσες ομάδες, και να τις κατατάξουμε ανάλογα με την δυναμική τους στην κατάλληλη κατηγορία. Όλα λοιπόν ήταν έτοιμα, και αφού οι ομάδες πέρασαν από το στάδιο της προετοιμασίας (αυτήν την φορά μαζί με τους νεοαποκτηθέντες παίκτες από το CML), ανακοινώθηκε η πρώτη από τις πολλές αλλαγές που έμελλε να έρθουν και να ταράξουν τα δεδομένα της μέχρι τότε καθημερινότητας του PP:League τα General Standings.

~Tα General Standings, τα οποία ήρθαν για να μας δώσουν μια διαφορετική οπτική γωνία ως προς το μέλλον των κατατάξεων των ομάδων, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο το οποίο μπορεί μέχρι και σήμερα να μην έχει ολοκληρωθεί (μην ξεχνάμε πως βρίσκετε ακόμα σε πειραματικό στάδιο) άλλα σίγουρα μας βοήθησε στο να μπορούμε να κατατάξουμε την δυναμική της κάθε ομάδας ασχέτως σε ποια κατηγορία βρισκόταν και ταυτόχρονα απέτρεψε την δημιουργία σφαλμάτων στις περιπτώσεις ομάδων που ανέβαιναν/έπεφταν κατά μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου (υπενθυμίζουμε πως η σεζόν είχε χωριστεί σε 4 μέρη, κάθε μέρος διαρκούσε 2 βδομάδες, και στο τέλος κάθε μέρους οι ομάδες είχαν την δυνατότητα να ανέβουν ή να πέσουν κατηγορία).

~Όλα έβαιναν καλώς, τα πρωταθλήματα είχαν αρχίσει κανονικά και οι περισσότερες ομάδες έδειχναν ικανοποιητικά δείγματα στα πρώτα τους παιχνίδια. Η έλλειψη εμπειρίας ήταν εμφανής στις αρχές (κάτι απολύτως φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς το ποσοστό των “πρωτάρηδων” παικτών που είχαν εισέλθει πρόσφατα στα πρωταθλήματα της κοινότητας), παρόλα αυτά, πολλές ομάδες δεν άργησαν να μας δείξουν τι αξίζουν (με τρανό παράδειγμα την τότε ομάδα της Aquamarine όπου κατάφερε μέσα σε λιγότερο από 2 εβδομάδες να ανεβεί από το Academy League στο Surrogate πριν καν τελειώσει το πρώτο phase!) ενώ πάλι άλλες ομάδες δεν άργησαν να μας δείξουν ότι άξιζαν μια γερή βουτιά από τον έκτο….στη σκέψη (με το όχι και τόσο “τρανό” παράδειγμα την τότε ομάδα της Iolite όπου κατάφερε μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες να διωχθεί από την κοινότητα λόγο της κάκιστης συμπεριφοράς των παικτών της).

~Οι εβδομάδες πέρασαν, και μετά κόπων και βασάνων φτάσαμε αισίως στο τέλος του phase B του PP:League, μιας άκρως απαιτητικής φάσης, καθώς όπως φαίνεται υπήρχαν τόσες ομάδες που έφτασαν στα όρια της διάλυσης (καθώς και παίκτες που έφτασαν στα όρια του mental) που αναγκαστήκαμε από κοινού να συμφωνήσουμε σε μια περίοδο “αγρανάπαυσης” ώστε να μπορέσουν οι ομάδες να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να γαληνεύσουν οι παίκτες. Κάτι που όπως φάνηκε στην πορεία χρειαζόμασταν όλοι μας, καθώς είδαμε να μειώνονται δραματικά τέτοιου είδους γεγονότα στην πορεία.

~Ύστερα, λοιπόν, και από αυτή την δύσκολη για όλους μας περίοδο μπήκαμε στην τελική ευθεία των τίτλων. Άλλες ομάδες απογοήτευσαν, καθώς δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τις υποσχέσεις που είχαν θέσει με τις εμφανίσεις τους τα περασμένα split, άλλες ομάδες φάνηκαν σταθερές στις αξίες τους ενώ λίγες ήταν αυτές που κατάφεραν να μας εντυπωσιάσουν. Δύο από αυτές, οι Black Bull και Diopside Black, ήταν οι ομάδες οι οποίες κατάφεραν και κατέκτησαν την δεύτερη και πρώτη θέση του Surrogate αντίστοιχα. Οι ομάδες “κονταροχτυπήθηκαν”, όχι μόνο για την κατάκτηση του τίτλου της κατηγορίας τους άλλα και για να αποκτήσουν το χρυσό εισιτήριο συμμετοχής στην ταυτόχρονη διεκδίκηση τους στον θρόνο όλου του PP:League, το Prime, με την Diopside Black να στέφετε τελικά νικήτρια του Surrogate.

Diopside Black πάλεψε, προσπάθησε, άλλα τελικά δεν τα κατάφερε όπως ακριβώς κανείς δεν κατάφερε να “εκτροχιάσει” το ασταμάτητο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, τραίνο της Sins η οποία με την σειρά της στέφθηκε για ακόμη μια φορά αήττητη βασίλισσά του Prime, με ρόστερ που κάθε χρόνο εντυπωσιάζει και παίκτες με πολύ καλή συνεργασία μεταξύ τους, ενάντια σε μια Team Z η οποία άγγιξε το όνειρο άλλα δυστυχώς για εκείνη δεν φάνηκε αρκετή για να το κατακτήσει.

~Αυτή λοιπόν ήταν με λίγα λόγια η σεζόν που μόλις μας πέρασε. Μια σεζόν δύσκολη, ευχάριστη, απαιτητική, άλλα συνάμα κομβική για το μέλλον του PP:League άλλα και ολόκληρης της κοινότητας. Δύσκολο να κλείσεις μέσα σε ένα κείμενο μια τόσο “γεμάτη” χρονιά, ύστερα από όλα αυτά τα συναισθήματα και αναμνήσεις που μας πρόσφερε, πράγμα που με κάνει να αναρωτιέμαι τι επρόκειτο να συναντήσουμε στις επόμενες που μας έρχονται μέσα σε αυτήν την κοινότητα. Peace&love!
Show More

Leave a Reply

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button

New Report

Close